Hitelközvetítőknek: Lépjen be vagy regisztráljon!
Adatbázisunkban jelenleg
925 hitelközvetítő
116.668 ügyfél
709.482.992.700 Ft
hiteligényéből választhat!

 

Magazin »

Állami pénz a devizahitelesek megmentésére

2013. augusztus 26.

Állami pénz a devizahitelesek megmentésére

Orbán Gábor, Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára szerint még az idén elindulhat a devizaadósok újabb mentőprogramja, amelyre akár állami pénz is lesz.

A Heti Válasznak adott interjújában Orbán Gábor az állami szerepvállalásról azt mondta: "nem látom be, miért ne csoportosíthatná át az állam az árfolyamgátra szánt erőforrásait egy másik programra, ha azt tapasztalja: a jogosultak alig 40 százalékának jelent megoldást az árfolyamrögzítés".  Az államtitkár szerint a végtörlesztés egy különleges megoldás volt, hiszen kedvezményes árfolyamon történt. Ugyanakkor egyáltalán nem biztos, hogy a devizahitelek kivezetésének is kedvezményes árfolyamon kellene történnia- tette hozzá. A most alakuló megoldásnál a kormány célja, hogy az adósok érezhető könnyítést tapasztaljanak, de szem előtt tartva a pénzügyi rendszer stabilitását.

Az IMF-hittel törlesztés utáni megcsappant tartalékokkal kapcsolatban az államtitkár azt mondta, hogy a megoldás az lenne, ha az Államadósság Kezelő dollárkötvényt bocsájtana ki a nemzetközi piacokon

     Pénzügyi és gazdasági hírek, hitelek, információk.