Hitelközvetítőknek: Lépjen be vagy regisztráljon!
Adatbázisunkban jelenleg
925 hitelközvetítő
116.668 ügyfél
709.482.992.700 Ft
hiteligényéből választhat!

 

Magazin »

Újabb banknál elérhető a kamattámogatott hitel

2013. február 19.

Újabb banknál elérhető a kamattámogatott hitel2013. február 18-ától a Raiffeisen Bank fiókjaiban is elérhető a Kormány által az év elejétől kezdve jelentősen kedvezőbbé tett állami kamattámogatott lakáskölcsön konstrukció, új és használt lakás vásárlására.

A konstrukció a piaci kamatozású kölcsönökhöz képest jelentős kedvezményeket kínál - a hitel céljától, új lakás vásárlás esetében a gyermekek számától, illetve az esetleges kedvezményektől függően évi 6.00 - 7.80% közötti kamatszinttel vehető igénybe. A Raiffeisen Bank ezen felül még az értékbecslési díjat, a tulajdoni lap költségét átvállalja, és a hitelbírálati díjat is elengedi az igénylést benyújtó ügyfeleknek.

5 év alatt sokat csökkenthetnek a kamatok

A legutóbbi piaci konszenzus szerint 2013 végére 5%-ra csökkenhet a jegybanki alapkamat. A kamatkilátások kapcsán érdemes továbbá kiemelni, hogy márciusban lejár a jelenlegi MNB-elnök, Simor András mandátuma, és az új jegybankelnök személye (valamint a nyáron kinevezendő két új alelnök) és a személyükkel együtt járó esetleges monetáris politikai irányváltás lényeges változásokat hozhat a jegybankban. Az elmúlt hetekben tett kormányzati nyilatkozatok alapján egyre valószínűbbnek tűnik a piaci elemzők számára, hogy lazulhat a hazai monetáris politika. Vagyis forintalapú hitelek esetében várható kamatcsökkenés, kiegészülve egy esetleges állami támogatással, a jelenlegi állapothoz viszonyítva, egyre vonzóbb opciót jelenthet lakásvásárláshoz szükséges hitelfelvételhez.

A kamattámogatott hitelek esetén ez a kamatcsökkentés kevésbé éreztetheti hatását, hiszen a hozamok esésével a támogatás mértéke csökken. De 5 év múlva a jelenlegi várakozásokhoz képest alacsonyabb törlesztőrészletek lehetnek meghatározóak.

     Pénzügyi és gazdasági hírek, hitelek, információk.