Hitelközvetítőknek: Lépjen be vagy regisztráljon!
Adatbázisunkban jelenleg
925 hitelközvetítő
116.668 ügyfél
709.482.992.700 Ft
hiteligényéből választhat!

 

Magazin »

Csak a lakáshiteleseket!

2013. július 26.

Csak a lakáshiteleseket!

A kormány a bankokkal és civilszervezetekkel történő egyeztetéseken határozza meg, hogy miként  menti meg a lakáscélú forint- vagy devizahiteleseket.

A portfolio.hu Varga Mihállyal készített interjújából kiderül, hogy a mentőcsomaggal csak azoknak az adósoknak kíván a kormány segíteni, akik lakáscélú hitelt vettek fel. Az ingatlan fedezetű, de szabad felhasználású hitelekre és az autóhitelekre nem vonatkozik a mentőcsomag.

A kérdésben még sok a bizonytalanság, nem lehet tudni, hogy a kormány milyen megoldást preferálna, illetve, hogy milyen gyorsan szeretné megoldani a devizahitelesek problémáját. Az interjúból kiderül, hogy még több féle teherviselési forgatókönyv is elképzelhető, de az állam alapvetően nem tud nagy terheket magára vállalni, ha nem akar visszakerülni az uniós túlzott deficiteljárás alá.

Varga Mihály az interjúban elmondta,  hogy a kormánynak nem érdeke, hogy recsegjen-ropogjon a bankrendszer. Elmondása szerint túlzók azok a feltételezések, hogy 1000 milliárd forintnál nagyobb veszteség érheti a bankrendszert. Varga politikai kockázatnak nevezte azt, ami "a lakásukat elvesztő, kilakoltatott, az utcán tiltakozó emberek formájában jelenik meg", szerinte ez mindenki számára kockázat.

     Pénzügyi és gazdasági hírek, hitelek, információk.