Hitelközvetítőknek: Lépjen be vagy regisztráljon!
Adatbázisunkban jelenleg
925 hitelközvetítő
116.668 ügyfél
709.482.992.700 Ft
hiteligényéből választhat!

 

Magazin »

Kedvezményes hitel a pénztárgépgyártóknak

2013. július 18.

Kedvezményes hitel a pénztárgépgyártóknak

A NAV követelményeinek megfelelő pénztárgépeket gyártók kedvezményes hitelhez juthatnak a Magyar Fejlesztési Banktól, amennyiben vállalni tudják, hogy gépeiket alacsony áron szállítják. 

Az intézkedés részleteiről egyelőre bővebb tájékoztatást nem adtak. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter közleménye szerint a kedvezményes hitel célja, hogy segítséget nyújtsanak a gyártóknak, hogy időben elkészüljenek az új típusú, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal rendszeréhez kapcsolódni képes termékeik gyártásával. Ezeknek az elvárásoknak jelenleg csak három cég tud megfelelni, a tervek szerint azonban az indulásra ez a szám eléri a tizet.

Az igénybevehető hitel 100 millió forintos nagyságrendű lehet. Az elvárt alacsony árról egyelőre nincsenek konkrét információk, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint azt szeretnék elérni, hogy a cégek ne egyszeri bevételi forrásnak, hanem piacszerzésnek tekintsék az átállást, és a gépekhez kapcsolódó későbbi szolgáltatásokból tervezzék a profitjukat.

A becslések szerint augusztus 31-ig összesen 250 ezer régi típusú pénztárgépet kell a kereskedőknek kicserélniük az új követelményeknek megfelelő gépre. Ha a NAV ellenőrei szeptembertől régi berendezéseket találnak, akkor a bolt tulajdonosának igazolnia kell, hogy mindent megtett az új gép beszerzéséért, ha el akarja kerülni a bíróságot. Az évi legfeljebb 500 millió forint forgalmú vállalkozások 50 ezer forintos, 5 gépre szóló támogatásért fordulhatnak a NAV-hoz az új gép beszerzéséhez.

Az átállásból az állam korábban 95 milliárd forint bevételt kalkulált, azonban a bevezetés két hónapos elhalasztása miatt ezt az összeget most 45-50 milliárd forintra becsülik. 

     Pénzügyi és gazdasági hírek, hitelek, információk.