Hitelközvetítőknek: Lépjen be vagy regisztráljon!
Adatbázisunkban jelenleg
925 hitelközvetítő
116.668 ügyfél
709.482.992.700 Ft
hiteligényéből választhat!

 

Magazin »

Árfolyamrögzítés 2017-ig

2013. július 16.

Árfolyamrögzítés 2017-ig

Eddig a jogosultak mindössze harmada élt a lehetőséggel, amelyet 2017 június 30-ig meghosszabbítottak. Az árfolyamrögzítés lehetősége mind a szabadfelhasználású, mind a lakáshitelek terén nagy segítséget jelenthet a devizahiteleseknek, hiszen törlesztőrészletük jelentősen csökken, majd az árfolyamögzítés időszaka után a törlesztőrészletek különbségét is törelsztik a devizahitelesek. 

Az árfolyamrögzítés igénybevételéhez az adós nem állhat 90 napot meghaladó késedelemben és nem állhat fizetéskönnyítő program hatálya alatt. Valamint az árfolyamrögzítési szerződés megkötésekor a szóban forgó ingatlan forgalmi értéke nem lehet 20 millió forintnál több. A rögzített árfolyam svájci frank esetén 180 HUF/CHF, euró esetén 250 HUF/EUR, japán jen esetén 2,5 HUF/JPY jelent. Az árfolyamrögzítésből 36 hónap után ki lehet lépni. A rögzített árfolyam fölötti kamat- és kamatjellegű költségek és díjak fele összegét az állam naptári negyedévenként utólag megtéríti a pénzügyi intézmény részére. A pénzügyi intézménynek a közszférában dolgozók kérelmét soron kívül kell elbírálnia, de mások esetében is 60 napon belül meg kell kötnie a hitelkeret-szerződést.

A rögzített árfolyamú hitel elsősorban a rövidebb lejáratú hiteleknél éri meg, vagyis azoknak az adósoknak, akiknek már kevés van hátra a futamidőből. Ekkor ugyanis jelentősen kevesebb a felhalmozott törlesztő részlet, és kisebb mértékben növeli meg az eredeti törlesztőt a kedvezményes időszak lejárta után.

     Pénzügyi és gazdasági hírek, hitelek, információk.