Hitelközvetítőknek: Lépjen be vagy regisztráljon!
Adatbázisunkban jelenleg
925 hitelközvetítő
116.668 ügyfél
709.482.992.700 Ft
hiteligényéből választhat!

 

Magazin »

Hitelkártya vagy személyi kölcsön?

2013. március 11.

Hitelkártya vagy személyi kölcsön?Bár hasonló a kettő, mégsem ugyanaz és más helyzetkeben alkalmazható. A hitelkártya egy teljesen személyre szabott keretet biztosít, amely összeget Ön újra és újra felveheti. nagyon rövid a lejárata, ez általában 45 nap. Hasonlóképpen a személyi kölcsönhöz, itt is a jövedelem jelenti a fedezetet, ez alapján állapítják meg a felvehető hitel összegét, amely viszont nem túl magas. A hitelkártya általában a fedezet értékéig terhelhető, számokban: ha az Ön fizetése a minimálbér, vagyis 78 ezer forint, akkor maximum ennyit kaphat meg. Így inkább kisebb anyagi gondoknál, vagy esetleg egy nagy bevásárlás, ajándékvásárlásnál érdemes igénybe venni. Ennek oka, hogy a visszafizetési határidőt is meghatározzák (ugyanúgy, mint a hiteleknél), csak itt ez 30 nap. Azért fontos ezt betartani, mert a pénzintézetek nem számolnak fel kamatot, amennyiben határidőn belül törleszti a kölcsönt. Plusz költséget akkor számítanak fel, ha készpénzt vesz fel, a kártyás vásárlások minimális díjjal/vagy akár díjmentesen zajlanak. A törlesztést Ön határozza meg, a fontos az, hogy határidőn belül megtörténjen.

Milyen feltételekkel igényelhet személyi kölcsönt?

A személyi kölcsön jövedelem alapú, tehát ennek megfelelően ez a legfontosabb, amelyet a hitel elbírálásánál figyelembe vesznek. Az utolsó két,- háromhavi folyószámla kivonatot szükséges csatolnia.
A munkaviszonynak minimum 6 hónapja fent kell állnia.
A hitel szabad felhasználású, tehát semmilyen elszámolási, számlabemutatási kötelezettsége nincs.
Összege az igazolt jövedelem 5-6szorosa, adóstárs bevonásával 8-10szerese lehet.
Futamideje 7-8 év, amely bankonként változhat.
A 2010-ben életbe lépett módosítások ezt a szegmenset nem érintették, így továbbra is Forint (HUF), Euró (EUR), Svájci frank (CHF) alapon lehet személyi hitelt igényelni, de a svájci frank változása miatt elsősorban a forint és az euró alapú hitelt preferálják a pénzintézetek.
A személyi hitelt 18 éven felül bárki igényelheti, 25 éves kor alatt azonban magasabb az elutasítási arány. A felső életkorhatár személyi hiteleknél 65 év.
Az igénylő cselekvőképes és devizabelföldi magánszemély lehet.
A hitel igénylője nem szerepelhet a KHR/BAR listán, sem aktív, sem passzív státuszban. Amennyiben mégis szeretne személyi kölcsönt felvenni, csakis úgynevezett tiszta adós, vagyis olyan személy, aki nem szerepel ezen a listán, bevonásával sikerülhet.

Amint azt Ön is láthatja, jóval szigorúbbak a feltételek, mivel nagyobb összeget tesznek lehetővé. Ennek következtében korlátozottabbak a lehetőségei is, nehezebb hozzájutni.

A törlesztő részletek nagyságát az oldal tetején található személyi hitelkalkulátort és adja meg a futamidőt, valamint a felvenni kívánt kölcsön összegét. A kalkulátor megmutatja Önnek a személyi hitelként törlesztendő részletek nagyságát. Személyi hitelt akár deviza alapon is igényelhet, így még több lehetőség közül tud választani.
Melyiket válassza?
Mindkettő előnyös, ám attól függően kell döntenie, hogy milyen az anyagi helyzete, illetve mekkora összegre van szüksége és mire szeretné felhasználni. Kisebb kiadás esetén akár elegendő lehet a hitelkártya is, ám a személyi kölcsön már több lehetőséget nyit meg Ön előtt. Viszont a nagyobb összeget kell visszafizetnie.

     Pénzügyi és gazdasági hírek, hitelek, információk.